Motivatie en inspiratie

Een korte biografie
Ook ik stond voor het dilemma welke studierichting te kiezen na mijn VWO.
Jammer genoeg werd hier destijds weinig aandacht aan besteed binnen het onderwijs.
Mijn moeder werkte bij een psychologisch adviesbureau en zij gaf mij de tip om te gaan kijken bij de studie psychologie. Ik heb me toen ingeschreven in Leiden en ik heb de studie psychologie, specialisatie persoonlijkheidsleer, met succes afgerond in 1996. Destijds had ik nog het geluk dat ik een tweede studie erbij kon combineren. Hierdoor heb ik ook mijn tweede studie in Leiden, de studie Nederlands recht met specialisatie civiel recht, met goed gevolg afgerond.

In mijn eerste baan bij een bureau voor studiekeuze- en loopbaanadvisering, kreeg ik meer interesse voor loopbaanvraagstukken en ben ik mij meer gaan verdiepen in aspecten op het gebied van scholing, personeel en arbeid.

Ik kwam er steeds meer achter hoezeer wij ons laten leiden door de omstandigheden, en niet door ons hart. We beginnen gelijk te denken in het onmogelijke (‘dat gaat mij nu niet lukken, die opleiding duurt zeker jaren en dat zie ik niet zitten, een hele nieuwe richting inslaan gaat ten koste van de zekerheid die ik al die jaren heb opgebouwd, etc.).
Dit leidt ertoe dat wij blijven zitten waar we zijn en bang zijn om nieuwe wegen in te slaan.

Hoe je het eerste kan voorkomen en het tweede kan realiseren, gaan we samen onderzoeken en acties op ondernemen.
Disha Consultancy | Hoofddorp | 06-10882886


aangesloten bij

73138 bezoekers (101836 hits) sinds 26-7-2011