Outplacement

Doel
Soms is het niet mogelijk om bij je huidige organisatie te blijven werken of terug te keren naar je oude werkplek (bijvoorbeeld door ontslag, een onprettige verstandshouding op de werkvloer of onvoldoende doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf). Een outplacementtraject kan dan uitkomst bieden. Binnen het outplacementtraject  zoeken wij samen naar een andere werkomgeving, passend bij je ervaring, kwaliteiten en interesses. 
 

Werkwijze
De volgende fasen komen aan bod:

Verwerking van de gebeurtenis. Het verlaten van de huidige werkkring kan gepaard gaan met pijnlijke emoties.

Een nieuwe richting bepalen

Zelfanalyse in relatie tot de nieuwe richting door de eigen 
         
kwaliteiten inzichtelijk te maken

Arbeidsmarktoriëntatie

Arbeidsmarktbewerking

Baankeuze

Coaching tijdens de eerste periode in de nieuwe baan
 
Duur
De looptijd van een outplacementtraject is verschillend per kandidaat en hangt van veel zaken af. Iedere fase heeft een eigen aanpak en methodiek. Zo kan er een kort programma worden aangeboden of een uitvoerig traject met verschillende fasen en intensieve begeleiding, afhankelijk van de wensen en eigen mogelijkheden van de kandidaat.

Een outplacementtraject duurt doorgaans minimaal 3 maanden en maximaal 12 maanden. De bijeenkomsten vinden plaats met een tussenliggende periode van 2 tot 3 weken. De begeleiding gaat door tot je een nieuwe baan vindt.

Het beste moment om te starten met een outplacementprogramma, is wanneer je nog in dienst bent bij je huidige werkgever. Dit maakt het eenvoudiger om de overstap naar een nieuwe werkkring te maken.

Investering
Vanaf € 5650,--, exclusief 19% BTW


Disha Consultancy | Hoofddorp | 06-10882886


aangesloten bij

73145 bezoekers (101843 hits) sinds 26-7-2011